http://fmfree.info/

FmFree 468x60

събота, 19 февруари 2011 г.

БАНАНИТЕ


Бананите са много полезна храна и техните лечебни свойства са отдавна познати. Ще посочим само някои от ползите да се консумират банани.
Те съдържат ефедрин, който стимулира централната нервна система, повишават нивото на кръвната захар и оказва положително въздействие на дихателната система. Консумацията на 1-2 банана дневно помага да се подобри настроението, концентрацията на вниманието и работоспособността, подпомага прочистването на стомашно-чревния тракт от шлаки.
Благодарение на допамина, серотонина и норпинефрина, които се съдържат в меката част на бананите, плодовете с успех се прилагат при лечение на стомашни заболявания.
Сок от банани оказва положително лечебно действие при кръвоизливи в стомаха и при дизентерия.
Бананите имат и меко слабително действие.
Растението банан има и доказано успокояващо въздействие. Сок от стеблото на банана се прилага при нервни заболявания и епилепсия.
Още Авицена твърди, че бананите помагат срещу импотентност.
Бананите са богат източник на калий и магнезий, поради което са полезни за болни от атеросклероза и хипертония, ако те трудно понасят други диети, свързани с лечението на болестта.
Обвивката на бананите също има много полезни свойства, които са малко познати.
Компреси с „кожата” на бананите помагат при главоболие и по-конкретно при мигрена.
Отвара от пресни зелени обвивки на банани съдейства за снижаване на високо кръвно налягане.
Вътрешната част на банановите кори е добро средство да се избавите от брадавици. Процесът на лечение е дълъг, но ефикасен.
Ясно е, че бананите са един много полезен плод, но има и няколко факта против тях, с които трябва да се съобразяваме.
Бананите са доста тежка храна, те се усвояват бавно, причина са за метеоризъм. Трябва да се дъвчат добре и да се консумират на малки порции.
Особено вредно е след консумация на банани да се пие вода, трябва да минат поне 2 часа преди да изпиете чаша вода.
Бананите увеличават гъстотата на кръвта, поради което са неприемливи при наличие на тромбофлебит, варикозни разширени вени, както и за хора, прекарали инфаркт или инсулт.
Противопоказни са и при повишена киселинност на стомаха, при захарен диабет.
След всичко казано за бананите остава да изясним дали при диета за отслабване могат да се консумират банани. Като цяло е наложено мнението, че тези плодове не трябва да се ядат, когато човек се стреми да отслабва. Има обаче такава диета и тя дори обещава отслабване с 500 грама на ден!
Отслабнете с банани и прочистете шлаките


Диетата се базира на богатия витаминен и минерален състав на бананите, на значителните им диуретични свойства, както и на мекия слабителен ефект. Главната цел на банановата диета е прочистване на организма от шлаки.
Поради посочените по-горе противопоказания е редно да се посъветвате с диетолог, ако решите да пробвате тази диета. Можете да направите и само разтоварващ бананов ден.
Ако ще правите само един разтоварващ ден - 3 банана и 3 чаши мляко, повече не е допустимо.
Ако предприемете едноседмична диета (7 дни), на ден имате право на 6 банана и 1,5 л обезмаслено мляко.
В менюто си можете да включите лимони и чесън, които ще усилят ефекта на диетата. Допустимо е малко пилешко, сварено на пара, и 6 белтъка от яйца за цялата седмица.
Не е задължително само да се ядат бананите и да се пие млякото, има варианти да си приготвите бананово-млечна каша, коктейл от банани, мляко и лимонов сок и др.
В резултат на банановата диета организмът трябва да загуби около 4,5 кг, но това се дължи на прочистването от излишни шлаки. Реално сте загубили 3-3,5 кг маса. Но да прочистиш организма си от шлаки, означава подобряване на цялата му дейност, нещо което много хора с наднормено тегло просто подценяват. Важно е и как ще се храните после, ако не поддържате правилен режим на хранене, както и при всяка диета, е възможно да си възвърнете теглото.

Няма коментари:

Гласувай за тази страница

Гласувай за мен в BGTop100.com
d=document; d.write('Tyxo.bg counter<\/a>'); //-->
Гласувай за тази страница в Българския ТОП

Моят списък с блогове

www.multirama.bg/

http://zora.bg/

http://zora.bg/
Верига магазини ЗОРА: високо качество, богат и асортимент на предлаганите уреди, гарантиран произход, дълготрайност при експлоатацията, ...

www.mobilebulgaria.com

www.mobilebulgaria.com
Mobile Bulgaria - новини, мобилни телефони, борса, магазини, mobile shop, спецификации, ревюта, gsm, gps, pda, лични асистенти, аксесоари.

www.cars.bg/

www.cars.bg/
Новите, buyback и употребявани автомобили от официалните вноcители за България, автомобили от водещите автокъщи и частни лица.

novsport.com

novsport.com
Новият спортен сайт отразяващ пръв горещите новини от световната спортна сцена, ексклузивни интервюта, актуални анализи, аудио и видео материали

www.gong.bg

softvisia.com

softvisia.com
Софтуерен портал с едни от най-бързите софтуерни новини, множество статии, ревюта, ръководства, преводи и една основна цел - да помага на потребителите. Ще откриете множество линкове за изтегляне подредени в категории с подробна и полезна информация.

www.dimisoft.net

www.dimisoft.net
Предлага категоризиран софтуер за Windows с преобладаване на безплатните програми. Възможност за търсене в множество freeware сървъри

www.youtube.com