http://fmfree.info/

FmFree 468x60

четвъртък, 13 януари 2011 г.

Кълновете


Кълновете - еликсир на живота
■ Какво представлява един кълн и поник?

Кълновете са всъщност семена, в техният първи стадий на растеж. Те са най-добрата сурова храна, защото са букет от витамини, минерали и са лесни за консумация. Пониците са зелените стръкчета пораснали от семената - съвсем млади зеленчуци. Даряват със здраве и сили и са вкусни!

■ С какво са полезни?

Диетолозите от цял свят наричат кълновете перфектна храна. Богати са на хранителни вещества - съдържат протеини колкото в яйцата и месото, но без вредния холестерол и антибиотици.

Освен това:

* нормализират обмяната на веществата
* стабилизират всички системи на организма: нервна, лимфна, кръвоносна, храносмилателна и др.
* обогатяват кръвта с кислород
* извеждат излишния холестерин, мъртвите клетки, отрови и други вредни вещества от организма
* подобряват еластичността на мускулите и подвижността на ставите
* съдействат за дълголетие

Не случайно кълновете са винаги на трапезата на богатите и кинозвездите - тази жива храна подмладява и поддържа тялото в най-добро състояние.

Ще ги откриете в някои магазини. Но кълновете там обикновено са застояла стока, на всичко отгоре се отглеждат на изкуствено осветление. Нямат нищо общо с това, което ще ви даде здраве. Затова най-добре е да си ги отглеждате сами.

най-добрата храна...

Кълновете искат внимание. Те обичат МАЛКО влага и МНОГО въздух. Когато растат отделят отпадъци и топлина и трябва често да се мият и проветряват. Мнозина ги отглеждат с буркани, марлички, тавички, но тогава се получава точно обратното - те получават много вода и малко въздух. Развъждат се невидими плесени и микроби, които съвсем не са полезни за здравето ви.

А вие искате нещо здравословно, нали? Тук на помощ идва българската автоматична микроферма. Тя е така направена, че да се грижи вместо вас да проветрява семената, овлажнява, затопля, промива и извежда навън мръсната вода. Сложете я до прозореца и ще си осигурите целогодишно разнообразна прясна биологична салата, срещу жълти стотинки (400 грама слънчогледови кълнове в Метро струват 9.40 лв. Отгледани с машината ще струват 1.20 лв.)

Всякакви семена - слънчоглед, грах, соя, люцерна, леща, пшеница, ръж, нахут, елда... После ги добавете в салатата, в яденето, в сандвича, яжте ги направо или ги направете на сок. Покълналата пшеница и броколи са известни с анти-раков и подмладяващ ефект.

Днес, когато храните изобилстват от консерванти, химикали и генетично модифицирани продукти, най-сигурният и евтин начин да имате качествена храна на трапезата е да си я отглеждате сами. Българската машина за кълнове е отговорът. Фермата за биологични зеленчуци у дома.

Няма коментари:

Гласувай за тази страница

Гласувай за мен в BGTop100.com
d=document; d.write('Tyxo.bg counter<\/a>'); //-->
Гласувай за тази страница в Българския ТОП

Моят списък с блогове

www.multirama.bg/

http://zora.bg/

http://zora.bg/
Верига магазини ЗОРА: високо качество, богат и асортимент на предлаганите уреди, гарантиран произход, дълготрайност при експлоатацията, ...

www.mobilebulgaria.com

www.mobilebulgaria.com
Mobile Bulgaria - новини, мобилни телефони, борса, магазини, mobile shop, спецификации, ревюта, gsm, gps, pda, лични асистенти, аксесоари.

www.cars.bg/

www.cars.bg/
Новите, buyback и употребявани автомобили от официалните вноcители за България, автомобили от водещите автокъщи и частни лица.

novsport.com

novsport.com
Новият спортен сайт отразяващ пръв горещите новини от световната спортна сцена, ексклузивни интервюта, актуални анализи, аудио и видео материали

www.gong.bg

softvisia.com

softvisia.com
Софтуерен портал с едни от най-бързите софтуерни новини, множество статии, ревюта, ръководства, преводи и една основна цел - да помага на потребителите. Ще откриете множество линкове за изтегляне подредени в категории с подробна и полезна информация.

www.dimisoft.net

www.dimisoft.net
Предлага категоризиран софтуер за Windows с преобладаване на безплатните програми. Възможност за търсене в множество freeware сървъри

www.youtube.com