http://fmfree.info/

FmFree 468x60

вторник, 20 октомври 2009 г.

Шоуто на Слави Софи Маринова

неделя, 18 октомври 2009 г.

Единственото Bmw M6 Ac Shintzer Tenison в България

събота, 17 октомври 2009 г.

Богове На Две Гуми

петък, 16 октомври 2009 г.

каратист на годината

четвъртък, 15 октомври 2009 г.

това не сте го виждали!

събота, 10 октомври 2009 г.

Янев е реден, законен и справедлив борец, Шоуто на Слави

Да няма звънец в Парламента, Шоуто на Слави

събота, 3 октомври 2009 г.

Сеговия е град в Испания с население около 55 000 жители. Явява се административен център на едноименната провинция Сеговия в Кастилия и Леон. Да види

идиот с кросов мотор

Да Си Луд, Ама Чак Толкова

четвъртък, 1 октомври 2009 г.

General Electric създаде терабайтни Blu-ray дискове

General Electric представи технология за холограмни дискове, които могат да съхраняват 1 ТВ данни. Информацията от тези дискове може да се прочете с модифицирано Blu-ray устройство.

Макар холограмният запис да съществува от 30 години, той и до сега не е пуснат на масовия пазар. Основните трудности са във високата цена на дисковете и устройствата за четене, което е предизвикано от необходимата повишена точност на производство. Ранните прототипи бяха и чувствителни към условията на околната среда. GE е преодоляла тези проблеми с избора на подходящ носител, което е и основната иновация.

Информацията на холограмните дискове се записва чрез разделяне на лазерния лъч на два потока. Единият от тях е опорен, а вторият – сигнален, съдържащ данните. Преди дисковете се записваха на холограмни „страници“, съдържащи по милион бита информация всяка. Тези страници се разполагаха в няколко хиляди слоя, които пък се съхраняваха на стотици различни места на диска.

В GE са съкратили размера на страницата до един бит. Оказва се, че с помощта на „микро-холограми“ може да се постигне същата плътност на записа при незначително увеличение на скоростта на четене. Горният слой данни може да се чете от обикновени Blu-ray плейъри. За да се прочетат всички слоеве е нужно да се внесат в сегашните устройства относително малки промени.

Времето за достъп на новите дискове е 3 ms, а скоростта на предаване на данни е пет пъти по-висока от тази на DVD. Холограмните дискове могат да се копират в заводски условия, което ще позволи на тях да се разпространяват филми с много високо качество.

GE възнамерява да продава лицензи за новата технология на други компании. Първите дискове за корпоративни клиенти ще се появят до 2-3 години, а две години след това се очакват устройства и носители и за масовия пазар.

Гласувай за тази страница

Гласувай за мен в BGTop100.com
d=document; d.write('Tyxo.bg counter<\/a>'); //-->
Гласувай за тази страница в Българския ТОП

Моят списък с блогове

www.multirama.bg/

http://zora.bg/

http://zora.bg/
Верига магазини ЗОРА: високо качество, богат и асортимент на предлаганите уреди, гарантиран произход, дълготрайност при експлоатацията, ...

www.mobilebulgaria.com

www.mobilebulgaria.com
Mobile Bulgaria - новини, мобилни телефони, борса, магазини, mobile shop, спецификации, ревюта, gsm, gps, pda, лични асистенти, аксесоари.

www.cars.bg/

www.cars.bg/
Новите, buyback и употребявани автомобили от официалните вноcители за България, автомобили от водещите автокъщи и частни лица.

novsport.com

novsport.com
Новият спортен сайт отразяващ пръв горещите новини от световната спортна сцена, ексклузивни интервюта, актуални анализи, аудио и видео материали

www.gong.bg

softvisia.com

softvisia.com
Софтуерен портал с едни от най-бързите софтуерни новини, множество статии, ревюта, ръководства, преводи и една основна цел - да помага на потребителите. Ще откриете множество линкове за изтегляне подредени в категории с подробна и полезна информация.

www.dimisoft.net

www.dimisoft.net
Предлага категоризиран софтуер за Windows с преобладаване на безплатните програми. Възможност за търсене в множество freeware сървъри

www.youtube.com